Rizoto s kuracím mäsom

18. září 2014 v 17:14 | Mary |  Food... alebo, čo varím

Potrebujeme:
Kuracie prsia
Ryžu
Podravku (celý život to volám vegeta, ale práve som zistila, že je to nespisovné)
Bujón
Cibuľu
Olej
Uhorky
Kečup
Paradajkový pretlak
Syr


Príprava:

Kuracie prsia som narezala na širšie kúsky, ktoré som uvarila vo vode. Ja som kuracie prsia robila ráno, predtým ako som šla k lekárke, takže kým som prišla domov a začala variť, akurát ochladli.


Dala som variť ryžu. Väčšinou ju upražím na oleji a potom dolejem vodu, no tentokrát som ju dala variť. Návod na ryžu je aj na obale, ale ja som sa ním neriadila a vody som dala viacej, keďže mám radšej, keď ryža nie je úplne suchá.


Uvarené kuracie prsia som posekala na drobné kúsky.


Narezala som jednu malú cibuľku. Ak niekto cibuľu nemá rád (ako napríklad ja :)), môže ju posekať na malinké kúsky, poprípade ju nedávať vôbec, ale v konečnom dôsledku sa stratí a pri jedení ju ani nezaregistrujete. Cibuľku som spražila na oleji.


Pridala som tam posekané kuracie prsia a chvíľu som to smažila na oleji. Medzitým som do ryže pridala vegetu (celý vrchnáčik koreničky v ktorej je nasypaná, čo môže byť asi jedna čajová lyžička) a bujón.


V hrnci som zmiešala paradajkový pretlak a sladký kečup. (Keďže my sme doma mali veľký paradajkový pretlak, dala som len polovicu).


Medzitým som odstavila ryžu, ktorá stihla pekne zhustnúť.


Zmes som vyliala na mäso a znova som to chvíľu smažila na oleji.


Kyslé uhorky som narezala na drobno a vysypala do zmesi a ešte chvíľu som to smažila spolu.


Keď boli aj uhorky osmažené, zmiešala som to s ryžou.


A keďže som si dnes kúpila novú naberačku, na tanier som ňou nabrala tri kôpky ryže a nastrúhala syr.

Príprava: do hodiny
Rady navyše: Nerobte rizoto z kila ryže, lebo budete mať problém zmiešať ho v menšom hrnci a aj s tým, aby ste ho zjedli. Ja som nakoniec vyriešila tak, že som zavolala dedkovi, aby prišiel na obed a ešte som ho nabalila aj domov :)
Za inšpiráciu ďakujem Veronike :)
Dobrú chuť, Mary :-*
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sue Diamond Sue Diamond | E-mail | Web | 9. srpna 2015 v 11:30 | Reagovat

Och, práve si mi urobila obrovskú chuť na rizoto :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama